1. logo (c) Jelle Jespers

  logo (c) Jelle Jespers

  foto (c) Siege Dehing

  foto (c) Siege Dehing

  foto (c) Siege Dehing

  foto (c) Siege Dehing

  schets (c) Margaux Dumon

  schets (c) Margaux Dumon

  • 1

   logo (c) Jelle Jespers

  • 2

   foto (c) Siege Dehing

  • 3

   foto (c) Siege Dehing

  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

   schets (c) Margaux Dumon

  BabelBühne (2020)


  Platform voor meertalige ontmoeting in Antwerpen Noord.

  BabelBühne is een duurzame gebruikssculptuur opgebouwd uit terrassen en waterpartijen, geïnspireerd door de hangende tuinen van Babylon. BabelBühne is het vervolgverhaal op het samenbouwproject Toren van Babel, dat in de zomer van 2019 een indrukwekkende ode aan de meertaligheid en de spraakverwarring vormde. Heel augustus lang is BabelBühne een ontmoetingsplatform voor allerlei talen en een smeltkroes van allerlei kunsten, klanken en smaken. Je kan er in een groene oase genieten van een literaire namiddag, een meertalige kindervertelling, een work-out bij ochtendgloren en live meertalige radio. Aan de Bühne kan je ook letterlijk van de meertaligheid proeven, want twee keer in de week bereidt een wereldse volkskeuken er heerlijk (di)verse maaltijden. De zomer dit jaar beter thuis doorbrengen? BabelBühne neemt je mee op reis in eigen stad!


  WAAR?

  Archipelsite (ingang via Damhof) tegenover Lange Lobroekstraat 77, 2060 Antwerpen Dam

  Openbaar vervoer | tram 12, metro 2,3,5 en 6 >> halte Schijnpoort


  Volg BabelBühne op FACEBOOK

  BabelBühne is het vervolgverhaal op Toren van Babel (2019) en is een samenwerking tussen Rooftoptiger, Maud Vanhauwaert, Behoud de Begeerte, Bib Permeke, Antwerpen Danst, Kras Dam, Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad, Buurtwerking Elegast Den Dam, Radio Centraal, Archipel Kunstenwerkplek, De Moestijn, Fameus, Atlas Integratie & Inburgering Antwerpen, Open School Antwerpen, Loods Des Doods, Rode Kruis Vlaanderen – o.c. Linkeroever en vele anderen.  

  Met de steun van District Antwerpen, Stad Antwerpen, Antwerpen Boekenstad, Bib Permeke, Het Oude Badhuis en Literatuur Vlaanderen. 

   

  PROGRAMMA AUGUSTUS


  Het augustusprogramma werd geannuleerd omwille van de covid-maatregelen in Provincie en stad Antwerpen. We houden je graag verder op de hoogte over de activiteiten op en rond de BabelBühne. 

  Je kan echter wel de installatie bezoeken op de Archipel-site!